Skip to main content

Publicaties

Wil je meer lezen? Op deze pagina vind je links naar diverse artikelen en boeken, die ik graag bij je onder de aandacht breng.

Natriltijd

Veerkracht

Prachtig boek over veerkracht. Hoe mooi gekozen, het woord “natriltijd”….. Het boek geeft inzicht in waarom we doen zoals we doen bij verdriet en rouw, en geeft aanknopingspunten hoe je weer terug kunt veren na de storm. Bemoedigend. 

De kunst van het ongelukkig zijn

Levenskunst

“Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.”
Heel leesbaar boek van de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter over geluk, ongeluk en zin. 

Geloof niet alles wat je denkt

Zingeving

Op een open, nuchtere èn humoristische manier deelt Bjorn Natthiko Lindeblad zijn levenslessen met je. Eén daarvan is de titel van het boek: “geloof niet alles wat je denkt”. Hij noemt het zijn superkracht. Het boek herinnert je aan wie jij bent, achter de gedachten en de beelden die jouw geest projecteert. 

De vijf inzichten

Zingeving

Frank Ostaseski deelt in dit boek vijf inzichten over betekenisvol leven. Deze heeft hij opgedaan in zijn werk in een Zen Hospice, waar hij terminale patiënten begeleidde. Een inspirerend boek over hoe je meer leven in je dagelijks bestaan kan brengen.

Je kunt het maar één keer doen

Levenskunst

De manier waarop je afscheid neemt van het leven heeft grote impact op je nabestaanden. En je kunt het echt maar één keer doen! Barbara van Beukering zet je met dit boek aan tot nadenken over de manier waarop je wilt omgaan met een naderende dood en de mensen die je achterlaat. Daarin kan je ècht een wereld van verschil maken. 

De keuze

Levenskunst

Diepe, diepe indruk heeft dit boek op mij gemaakt.  Edith Eva Eger vertelt in dit boek over hoe ze als 16-jarig meisje naar Auschwitz werd gedeporteerd. Hoe haar geestkracht haar heeft helpen overleven. Het besef dat je altijd een keuze hebt waar je je gedachten op richt en van daaruit voor vrijheid kunt kiezen. 

De kracht van betekenis

Zingeving

De kracht van betekenis – Emily Esfahani Smith. Betekenis maakt het leven de moeite waard. Dit boek inspireert om te gaan ontdekken wat er werkelijk voor jou toe doet in je leven.

Over de rand

Veerkracht

Een boek dat me altijd is bijgebleven is “Over de rand”. Een bloedstollend, waargebeurd verhaal. Een verhaal over overleven, beslissingen nemen over leven en dood, doorgaan, ook al weet je niet waar je uitkomt. 

Het geschenk

Levenskunst

Edith Eva Eger deelt in dit boek haar belangrijkste levenslessen met ons. We krijgen allemaal een keer in ons leven te maken met verdriet, verlies, wanhoop, angst. Maar we hebben ook allemaal een keuze hoe je daar mee omgaat. Edith Eva Eger moedigt je aan om die momenten als een leermeester in je leven te zien.

Hulp op maat nodig? Stel hier uw vraag…