Skip to main content

Één woord van bemoediging
kan de toekomst veranderen

Wie ben ik

Coach in veerkracht is niet alleen wat ik dóe, maar ook wie ik ben.

Ik heb in mijn leven ervaren wat veerzaamheid is. Ik heb dierbaren verloren door ziekte en rampspoed. Ik weet dat het heel erg donker kan zijn en dat het toch weer licht kan worden. Mijn ervaring is dat je er dwars door heen moet gaan. Het aangaan. Vermijden of ontduiken werken niet. Er is geen shortcut.

Rian

Alle thema’s waarop ik coach heb ik zelf doorleefd en kunnen omzetten. Van heel dichtbij heb ik zelf ervaren wat de impact is van kanker, toen mijn man op jonge leeftijd de diagnose kanker kreeg. De toekomst zag er vanaf het ene op het andere moment totaal anders uit voor ons prille gezin. Ondanks het verdriet om het verlies van gezondheid en de beperkingen die daarmee gepaard gingen, bleven we steeds kijken wat er nog wél mogelijk was. Ook na zijn overlijden ben ik dat blijven doen. Mijn ervaring – dat er vaak meer mogelijk is dan je in moeilijke omstandigheden voor ogen hebt – was de eerste aanzet tot mijn werk als coach bij kanker. 

Ik heb geleerd dat je vanuit angst nieuwe mogelijkheden kan scheppen. Hoe angst daarin zelfs een gids kan zijn. Hoe je zelfbeeld kan veranderen door je ziekte, wat vitaliteit met je doet over hoe je in het leven staat. Hoe essentieel zingeving in je werk en je dagelijks leven is, als je wereld op zijn kop staat. Aanvaarden is de sleutel tot nieuwe mogelijkheden, nieuwe stappen zetten.

Ik geloof in leren en blijven groeien. En dat wat je echt aan durft te gaan, soms met hulp, je verder brengt. Dat je daar een krachtig fundament mee bouwt voor een waardevol en zinvol leven.

Ik geloof in wat er wel kan. Ik bemoedig, ben nuchter. Ik houd van eenvoud. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn, in de natuur. Liefst in beweging, op de fiets of wandelen met mijn hond.

De PuP

Ik heb mijn woon- en werkplek voor me gezien. Juist in een periode dat het rauw was, wist ik ineens wat wèl. Ik zag voor me hoe ik zou werken vanuit een plek in de natuur, die ruimte en vrijheid ademt. Een plek met uitzicht, waar ik ver kan kijken. Het is waarheid geworden. Elke dag geniet ik opnieuw van deze plek. 

Mijn werkruimte heb ik De PuP genoemd, naar de kwaliteiten van een jonge pup. In de PuP is ruimte voor leren & groei en voor lichtheid & levenslust.

Werk- en coachervaring

Mijn werkend leven ben ik begonnen in de arbo-wereld en hield ik me bezig met preventie. Bij arbodiensten werkte ik als bewegingswetenschapper aan de balans tussen fysieke belasting en belastbaarheid, ergonomische inrichting van werkplekken en vitaliteit van de medewerkers.

In de Pulsar Academie ben ik opgeleid tot veranderkundige en Pulsar coach. Hier heb ik geleerd om vanuit mijn talent, “het kan wel”, op een duurzame manier iemand, een bedrijf of een complexe situatie in beweging te brengen.

Tijdens de Pulsar Academie besefte ik dat ik me wilde richten op revalidatie en re-integratie. Ik heb vervolgens de opleiding voor re-integratiecoach gevolgd.

Vanaf 2015 ben ik gestart als interne coach in het bedrijf waar ik destijds werkte. Ik coachte collega’s die vastliepen in hun werk, meer energie in hun werk wilden ervaren, wilden leren om te werken vanuit hun talent, tegen een burn-out aan zaten of terugkeerden in hun werk na een ziekteperiode.

De opleiding tot coach rondom kanker, te begeleiden vanuit levenskunst, was voor mij een logisch vervolg. Als je geraakt bent door kanker, vraagt dat zoveel van je kunst om te leven. Daarop te coachen vind ik enorm waardevol.

Marian

“De open communicatie in het coachtraject heb ik heel erg gewaardeerd. Rian kan echt goed luisteren en spiegelen. Goede opdrachten en bemoedigende feedback. Rian is een hele goede coach.

Ik ben heel tevreden met de inzichten die ik nu allemaal gekregen heb en de momenten dat ik mijn oude gedrag heb kunnen loslaten.”

Ivanka

“Rian is heel toegankelijk en weet goede vragen te stellen of uitspraken uit eerdere sessies terug te halen waardoor ze verbindingen legt. Ik vond het een prettig en leerzaam traject, zowel face to face als online verliep goed.

De uitkomst gaat mij op zowel korte als lange termijn helpen om keuzes te maken mbt mijn loopbaan om te kiezen voor datgene wat bij mij past en energie geeft. Rian stelde goede (verhelderende) vragen en hoewel sommige huiswerkopdrachten niet even makkelijk waren was het wel erg nuttig. Ik heb regelmatig gedacht ‘wat stom dat ik daar zelf niet op ben gekomen’.”

B.H.

“Door de oefeningen die ik heb gekregen ben ik bewuster gaan worden van de valkuilen waarin ik telkens viel. Het is nu niet zo dat deze er niet meer zijn en soms gaat het nog niet helemaal goed. Ik herken ze wel steeds beter waardoor ik mezelf kan corrigeren.”

     een plek in de natuur, die ruimte en vrijheid ademt
     een plek in de natuur, die ruimte en vrijheid ademt

    Hulp op maat nodig? Stel hier uw vraag…