Skip to main content

Veerzaam blog

Talent als richtinggever

Ander werk? Gebruik je talent als richtinggever!

Wil je ander werk, maar weet je niet wat? Weet je heel goed wat je nìet meer wilt, maar heb je geen idee wat wèl? Verlang je ernaar om werk te gaan doen waar je hart ligt? Maar weet je niet wat dat is en hoe je daar komt? Mijn antwoord: gebruik je talent als richtinggever. Het wijst je de weg. Jouw weg.

De zin van het leven is…..

JA! Dacht ik, dat is het precies! Het is de titel van hoofdstuk 29 van het boek: “Geloof niet alles wat je denkt” van Bjorn Natthiko Lindeblad. Een geweldig, inspirerend boek. Deze boeddhistische monnik had me al volledig meegenomen in zijn verhaal. Maar deze zin was voor mij helemaal raak.

Het Zwarte Gat

Onlangs wandelde ik met onze hond bij het Zwarte Gat, zoals ik regelmatig doe. Een prachtig natuurgebiedje vlakbij ons huis. Het is een veenplas met een heidegebied er om heen. De plas heeft een veenbodem, waardoor het water een donkerder kleur krijgt. De naam Zwarte Gat klinkt niet heel aantrekkelijk en de eerste keer dat ik er naar toe ging, vroeg ik me dan ook af hoe het er uit zou zien. Ik was verrast door de schoonheid van het natuurgebied. Een pareltje in Drenthe!

Werken vanuit je talent: (juist!) ook bij ziekte

Als je vanuit je talent werkt, ben je in je element. Het werk gaat als vanzelf. Het is je natuurlijke gave. Je vergeet de tijd, geniet van wat je doet. Werken vanuit je kracht, vanuit wat jou drijft. Je bent van betekenis voor een ander. Je werk geeft je energie en voldoening.

vrouw temidden van zee met reddingsboei

Re-integratie bij kanker: van tegenkracht naar veerkracht

“Had ik dat maar eerder geweten, zegt ze. Dat had me een hoop boosheid en frustratie bespaard.” Tegenover me zit Ellen. In 2011 heeft ze borstkanker gehad. Ze vertelt me over die periode. Met name over de tegenwerking om te blijven werken tijdens haar behandelingen en bij haar re-integratie.

balancerende rotsen met gouden ster van zon

De reis van Veerzaam

Elke reis begint met een verlangen. Dat verlangen kan van alles zijn. Verlangen naar avontuur, naar rust, naar nieuwe werelden ontdekken, naar een prestatie neerzetten, naar even helemaal niks, naar beweging. Van alles. Het verlangen nestelt zich in jou, als je het de kans daarvoor geeft. Zo. Het zaadje is geplant.

Hulp op maat nodig? Stel hier uw vraag…